So. Apr 14th, 2024

Enligt en rapport från Bloomberg-nyheterna i morse är Morgan Stanley den senaste stora finansiella institutionen som överväger en investering i Bitcoin.

Med hänvisning till „människor med kunskap om saken“, säger rapporten att Cointerpoint Global, ett dotterbolag till Morgan Stanley Investment Management med 150 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning, „undersöker om kryptovalutan skulle vara ett lämpligt alternativ för sina investerare.“

Morgan Stanleys webbplats beskriver Counterpoint Global som en fond som är specialiserad på investeringar „vars marknadsvärde kan öka avsevärt av underliggande grundläggande skäl.“

Fonden ökade med 72,7% jämfört med året, vilket betydligt överträffade MSCI: s avkastning på alla länder i världsindex på 16,25%.

Det växande intresset för Bitcoin Revolution borde inte nödvändigtvis komma som en överraskning, med tanke på att företaget har gjort betydande investeringar i Microstrategy. I Janurary rapporterade Cointelegraph att Morgan Stanley hade köpt en andel på 10% i Microstrategy , vars aktier har gått sönder och vars VD har blivit en Bitcoin-ikon sedan han tillkännagav en strategisk investering i Bitcoin förra året .

Morgan Stanley är inte heller den enda stora bankinstitutionen som vill engagera sig i kryptovalutor

På deras Q4-inkomstsamtal bekräftade både JP Morgan och Visa planer på att upprätthålla kryptobetjänster , och företrädare för båda företagen uttryckte intresse för vidare utveckling om kunder och marknadsförhållanden krävde.

Von admin